Wat Betekent Het?

Voor De Betekenis Van Alle Nederlandse Woorden!
Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat betekent kabelbinders?

De Nederlandse taal is niet altijd even makkelijk.
Waarom ben je anders op zoek naar de betekenis van kabelbinders?

Niet voor niets wordt er op het internet veel gezocht op:

  • Wat betekent kabelbinders?
  • Betekenis kabelbinders
  • kabelbinders betekenis 
  • kabelbinders betekent?
  • Etc.

Op deze website geven we antwoord op deze vragen!

Wat betekent het woord kabelbinders?

De betekenis van kabelbinders is:

Kabelbinders ken je misschien niet. Maar hoogstwaarschijnlijk ken je tyraps wel. In principe zijn deze twee producten precies hetzelfde. Het zijn namelijk beide vastbinders. Hier vertellen wij jou wat meer over deze vastbinders.

Wat betekent Tyraps?

De letterlijke vertaling van tyraps is dan ook: bind vast. Andere benamingen voor tyraps zijn:

  • Trekbandje;
  • Bundelbandje;
  • Kabelbinder;
  • Snelbinder;
  • Sjorbandje;

Niet bekent met tyraps of kabelbinders? Wellicht komt een van de bovenstaande benamingen je dan wel bekend voor.

Hoe gebruik je een tyrap?

Een tyrap gebruik je door het ene uiteinde door de gleuf te halen van het andere uiteinde. Op het uiteinde zonder gleuf zitten allemaal ribbels. Door deze ribbels kun je de tyrap niet meer loskrijgen als hij eenmaal door de gleuf is gegaan.

Hoe werkt een kabelbinder?

Een kabelbinder zorgt ervoor dat je bepaalde producten kunt bundelen of aan iets vast kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld je en krat of mand aan jouw fiets vastmaken, een plant wat rechter op laten staan of kabels bundelen. Kabelbinders zijn enorm handige en sterke vast binders. Daarom worden ze soms zelfs gebruikt om auto-onderdelen te verbinden. Je kunt een kabelbinder ook met geen mogelijkheid loskrijgen. Enkel door hem door te knippen kun je hem verwijderen, en zelfs dat gaat soms lastig. Dan kun je een kniptang gebruiken.

Er bestaat echter een uitzondering tot de regel als het gaat om het sluiten en openen van kabelbinders. Er zijn namelijk hersluitbare kabelbinders. Deze kun je door een lipje in te drukken makkelijk weer openen en hergebruiken. Scheelt weer een bestelling én het is goed voor het milieu. Deze kun je halen bij webwinkels als Kortpack.

Waar zijn kabelbinders van gemaakt?

We gaan even met moeilijke woorden komen. Kabelbinders worden namelijk gemaakt van ETFE, oftewel: ethyleen-tetrafluorethyleen copolymeer. Een lange adem dus. Deze stoffen hebben hele goede thermische, elektrische, chemische en mechanische eigenschappen. Dat maakt de kabelbinder ook zo sterk.